top of page

NEE! Ik ben geen wappie 

Beste buren/Amsterdammers,

 

Dol ben ik op de straling van mijn AirPods, eten uit de magnetron, ik ben verslaafd aan Netflix, zit in vliegtuigen, heb geen probleem met 5G en heb mij hiervoor nog nooit verdiept in deze saaie materie. 

 

Toch gaat dit over de straling van het nieuwe onderstation van Liander (en die tijdelijke E-houses die ze gaan bouwen op onze gracht) aan de Nieuwe Uilenburgerstraat. Het is helaas echt zo dat er twee keer zoveel meer kans is op Leukemie bij kinderen die dichtbij een elektro magnetisch veld wonen en naar school gaan. Een kleine kans, maar toch. Want help! Ik ben net pas sinds een jaar moeder!

 

Er is een landelijke voorzorgsbeleid in Nederland om kinderen te 

beschermen tegen straling. Ik wil er zeker van zijn dat Liander zich daar aan gaat houden. Daar lijkt het nu niet op omdat Liander zich verschuilt achter een verouderde wet.

 

Blijkbaar heb je heel wat nodig om gehoord te worden door de Gemeente Amsterdam. Ik wil gewoon een veilig onderstation en gepaste voorzorgsmaatregelen. Help je mee door de petitie te ondertekenen? Mijn vraag aan de gemeente is redelijk en jou stem gaat ECHT helpen!

 

Groetjes,

 

Een bezorgde buurvrouw op Uilenburg 


 

PS: We hebben ook vijf jaar geluidsoverlast en een grote bouwplaats in onze straat en op het water, maar daar gaat deze petitie 

niet eens over. Als dat ervoor zorgt dat we wel meer elektriciteit hebben voor de energietransitie dan snap ik die afweging nog wel. Mocht je je daar wel zorgen over maken, neem vooral zelf contact op met de gemeente en Liander.

bottom of page